Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit januari, 2009 tonen

ls: verkeersland

Verkeersland is een site voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Met leuke figuurtjes en opvallende kleuren probeert verkeersland kinderen een aantal tips en regels bij te leren in verband met schoolverkeer en verkeersborden. Webtoepassingen Een quiz (3 niveaus) speel en leer: hot patatoesoefeningen over "veilig oversteken" en "verkeersborden" overzicht verkeersborden Contactformulier Afdrukbare pagina's ongeval... demo van "bordenwijs" (de spelen waar "demo" bij staat kan je spelen)

ks: jclic oefeningen (online)

Deze oefeningen , die reeds op vele computers in kleuterklassen geïnstalleerd zijn staan nu ook gewoon online. Het zijn 23 verschillende opdrachten waarvan er sommige goed in bepaalde thema's passen. Komen aan bod: schaduwbeelden carnaval oriëntatie spiegelingen vormen tellen Pasen visuele discriminatie Sinterklaas Puzzelen associatie ...

ls: vernieuwde yeti-site

Voor de derde graad "De nieuwe Yetisite draait om interactie. Bezoekers worden lid van de Yetiklup (geen typfout), krijgen hun eigen plek op de site (Klupkot), droppen hun favoriete beelden, reageren op items en polls, doen mee aan wedstrijden en wat belangrijker is: ze communiceren met elkaar in het Forum. Actualiteit op maat in 'Verse Vis', ze reflecteren over zichzelf bij de prikkelende Poll-vragen en stellen hun vragen online kwijt aan Lisa. Ten slotte kunnen ze hun leven in handen nemen met 'Fiks het' en 'Pimp het'. Ontdek de nieuwe website van Yeti"

ks: kleine handjes

‘Kleine Handjes’ is een reeks peuterboekjes op maat van wat peuters en kleuters het liefste doen: dieren leren kennen en benoemen, stickers plakken, kleuren en eenvoudige spelletjes spelen. Op de website die bij de reeks hoort kan je: Kijken en leren daan Carnaval Op school In bad In de dierentuin Op de boerderij Buiten Spelletjes Zoek twee dezelfde plaatjes Wat past niet in het rijtje Puzzel de vormen in elkaar Zoek de juiste schaduw Downloaden: Leren met daan Educatieve kleurplaten Kleurplaten gemakkelijk Spelletje Grote handjes: Info voor ouders en onderwijzers

ls ks: getalbeelden tot 10

getalbeelden Leg de cijfers (gele deksels) op de aantallen (groene doosjes) Er kan voor gekozen worden de aantallen ongestructureerd te laten zien of netjes in een rijtjesstructuur

ls: internetcursussen voor kinderen, mama's, opa's

Webje is een internetcursus voor leerlingen van de tweede (en derde) graad van het basisonderwijs. Doel: voorbereiden op functioneel internetgebruik. Wat leert de leerling: Wat internet is. Zoeken op internet met behulp van zoekmachines. Een aantal handige trucs om slim te kunnen zoeken. Hoe hij op een veilige manier kan surfen op internet. Op een goede manier een aantal hulpmiddelen toepassen. Na elke module worden er een aantal vragen gesteld om te kunnen doorgaan. Wie dus te vlug klikt is er aan voor de moeite! Je vindt hier ook gelijkaardige internetcursussen voor senioren leerlingen beroepsonderwijs ouders en opvoeders senioren (geavanceerd) senioren

ls: online werkwoorden oefenen

Hier kan je de werkwoorden oefenen. klik op "leerling" klik op "verder" nogmaals op "verder" selecteer een leerling (bv "leerling 1") duid aan welke tijden ingeoefend moeten worden Je kan kiezen tussen: tegenwoordige tijd, verleden tijd en voltooid deelwoord. klik op oefenen en start! Je krijgt feedback met een brandend of kapot lampje. Wie zich registreerd (betalend) kan ook toetsen maken. Ook worden de resultaten dan bijgehouden.

ls: getallenmachine

De getallenmachine rekent sommen uit. Maar jij moet hem wel helpen! Jij stopt er een getal in of kiest het teken. De machine rekent uit of de som goed is. De getallenmachine maakt  tafels, deeltafels en sommen.  Jij moet elke oefening binnen een bepaalde tijd juist oplossen. Er zijn telkens twee niveau's. .  Typ de uitkomst met de cijfertoetsen en druk ENTER na elk antwoord .

ls: "tafeldiploma" met volautomatische diploma-uitreiking!

Tafel-diploma.nl is de examenwebsite voor iedereen die denkt zijn tafels te kennen! Als je foutloos door 6 levels heen komt, krijg je volautomatisch een diploma en kom je in de galerij te staan.

ls: Lengtematen: begrippen en oefenen

Oefeningen ivm lengtematen. Leerlingen kunnen de begrippen herhalen en oefeningen maken. Klik op een van de lengtematen en je kunt je kennis over de lengtematen testen. Bij de oefeningen staan schema's als hulp.

ls: anderstalige nieuwkomers - woordenschat

Geïllustreerde woordenschat . Ongeveer 500 woorden, oefenen in de vorm van meerkeuzetoetsen. Zoek bij elke prent het juiste woord. Kies een thema: klik op het nummer van een woordenlijst. Bekijk de prent. Klik in de vervolgkeuzelijst op het juiste woord. Bekijk je resultaat.

ks: spelletjesmachine

Wortel Drie’s spelletjesmachine biedt interactieve spelletjes aan voor peuters en kleuters: een muisspel de poppetjesfabriek ballonnen prikken wie woont waar kleurplaten dierengeluiden verkleedspel wat hoort er niet bij geluidenspel tanden poetsenspel Bij elke toepassing wordt een leeftijd vermeld.

ls: automatiseren tot 20 (racen!)

Met deze online toepassing kan je het optellen tot 20 automatiseren in een speedboot. Je kan het opnemen tegen de computer, tegen een vreemde of tegen een klasgenoot. klik op play vul je naam in, klik op create 1.klik op join game om met een bestaand spel mee te spelen. (selecteer een spel in de lijst) 2.Een spel hosten kan ook: je begint dan een nieuw spel. Als je voor private kiest moet je een paswoord opgeven. Een klasgenoot die dit paswoord kent kan dan tegen jou spelen.

ls: spelling werkwoorden

Interactieve spelling met de beslissingstabel van deKULeuven. Schrijf ik nu d(d) of t(t) aan het einde van mijn werkwoord? zoek het uit met de beslissingstabel ...

ks: symmetrie, puzzels

symmetrie tekenen puzzels Klik op het puzzelstuk bovenaan links om andere puzzels te krijgen. Eenmaal klikken om een puzzelstuk vast te houden. Nogmaals klikken op de juiste plaats om het stuk los te laten. Het puzzelstuk klikt zich vast als het goed staat....

ls: verkeer: verkeersborden

Verkeersborden : Er zijn 2 oefenvormen: Spel 1 : Boven in beeld lees je de betekenis van een verkeersbord. Sleep de tekst naar het juiste bord. Spel 2 : Boven in beeld zie je een verkeersbord. Sleep het verkeersbord naar de juiste betekenis.

ls: tafels inoefenen: 10 oefenvormen

Tafeldiploma Oefen alle tafels en behaal je tafeldiploma. Keuzemogelijkheden * Eén tafel oefenen (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 of 10) * Tafels 1 tot 5 en tafel 10 * Tafels 6 tot 9 * Alle tafels Hoe starten? * Klik op leerlingprogramma. * Klik onderaan in het scherm "Tafeldiploma"op verder . * Klik onderaan in het scherm "Je kan nu wel oefenen maar niet toetsen"op verder. * Klik op leerling 1 en dan op verder. * Kijk naar de tafel die je gaat oefenen en klik daar op de groene knop oefen. * Klik op een van de vele spelletjes om te oefenen. Tien oefenvormen * brieven bezorgen * ballonnen klikken * vlaggetjes * welke hoed? * memory * foto's raden * ballen schieten * welke ster? * auto race * vallende sommen

ls: leesdas (Veilig Leren Lezen)

Website met interactieve spelletjes Leesdas Lettervos Boekentas... is een serie van Schooltv die aansluit bij Veilig leren lezen. De serie bestaat uit 36 afleveringen. Op de website www.leesdas.nl vinden kinderen interactieve spelletjes die hen uitdagen daadwerkelijk iets met de nieuw aangeleerde woorden te gaan doen. Plezier beleven aan taal staat hierbij voorop. Op de website Veilig Leren Lezen vind je meer uitleg.

ks: getalbegrip - visuele discriminatie - schaalmodel nabouwen

getalbegrip koppeling cijfer - hoeveelheid visuele discriminatie schaalmodel nabouwen klik op het kleine schaalmodel bovenaan rechts om een ander model te krijgen.

ks en ls: luisterverhalen

kleuterpagina met pictogram per verhaal * kijken en luisteren * meelezen * spelletjes, leerpakket (eerste leerjaar: het verhaal van de prinses en de kikker : luisteren, hoor-kijk en lees, lees, puzzelen... ) * filmpjes

ls: elektriciteit

De digitale elektra-bouwdoos is geschikt voor het basisonderwijs en is Nederlandstalig. Gebruikers kunnen er zelf proeven in maken en opslaan. Diverse voorbeeldproeven worden meegeleverd. Er worden voorbeelden gegeven van de werking van een schakeling, deurbel, zaklamp, motor,... Op deze manier leren leerlingen in het basisonderwijs omgaan met elektriciteit. Dit dient geïnstalleerd te worden. Goed voor een project rond elektriciteit!