Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit januari, 2010 tonen

ls: strip maken

Om een strip te maken vind je op het web allerlei tools. Pixton is zo'n tool. Met behulp van verschillende achtergronden en figuren die je zelf kan manipuleren , maak je makkelijk je eigen strip. Door het maken van strips verdien je credits waardoor je steeds meer mogelijkheden krijgt in de vormgeving van je figuurtjes. Wat je gemaakt hebt, kan je online delen met klasgenoren, vrienden en collega's of met alleen betalende leden van Pixton, die je strips dan kunnen beoordelen.

online foto's bewerken

Met het gratis pakket Sumo Paint kun je online afbeeldingen of foto’s bewerken. Je hoeft niet eens software te downloaden. Je kan er overal en altijd vanuit je browser foto's mee bewerken. De interface doet sterk denken aan Photoshop en sommige functies lijken rechtstreeks hieruit overgenomen. Je kan een tekening openen vanaf je eigen computer of gewoon door de url te kopiëren. Op deze manier kunnen leerkrachten en leerlingen zelf ook grote afbeeldingen eenvoudig uitsnijden, verkleinen, verder bewerken…

surftip: YouTube-filmpje downloaden

YouTube in de klas (surftip) Wil je een YouTube-filmpje op je computer laden om in de klas te gebruiken? Dat lukt normaal gesproken niet. Maar als je in het betrokken internetadres de 'y' van 'youtube' door een 3 vervangt, krijg je een nieuw scherm dat je toelaat om de film in twee verschillende formaten te downloaden.   Het Klasse-filmpje over 'verhalen vertellen aan kleuters' ( www.youtube.com/watch/?v=4Is_vM2yYd8 ) wordt zo www.3outube.com/watch/?v=4Is_vM2yYd8 . Succes!

ls: filmpjes maken met toyinima

Met Toyinima kan je door verschillende foto's achter elkaar te plakken, de coolste filmpjes maken. Op de site van Ketnet legt Kobe het fijn uit hoe het programma werkt . De download is 50MB maar het programma heeft geluiden en mooie overgangen die je aan uw filmpje kan toevoegen. Je kan een webcam gebruiken of foto's van je pc. Het filmpje kan je daarna opslaan of mailen. Op de Ketnet site kan je het filmpje inzenden.