Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit april, 2010 tonen

Het Achterhuis online bezoeken.

De Anne Frank Stichting wil mensen wereldwijd in staat stellen om de plek te verkennen waar Anne Frank en de andere onderduikers verscholen zaten. Dit wordt mogelijk met Het Achterhuis Online. Deze website gaat vandaag online. Bijzonder aan het online bezoek is dat de schuilplaats ook ingericht is, zoals tijdens de onderduik. In Het Achterhuis Online is veel informatie over Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog te vinden. In elke ruimte zijn er informatieve filmpjes en teksten over: de onderduikers; de helpers; het dagelijks leven in het achterhuis; de gebeurtenissen in de buitenwereld; objecten in de ruimte.

Tekenen in Google Docs

Er is een nieuwe tool voor het maken van tekeningen in Google Docs.   Je kan gebruik maken van Google Docs om grafieken te maken, tekeningen, schema's, en nog veel meer. Hier zijn enkele voorbeelden van wat je zou kunnen maken:   Met de nieuwe tekening-editor kan je tekeningen delen, net zoals je spreadsheets, documenten en presentaties deelt. Je kan ook tekeningen tegelijkertijd met je vrienden maken, en met hen chatten rechts in de editor.

ls: Eyjafjallajökull (vulkaan in Ijsland) gratis actuakrantje

Download nu GRATIS op www.debasisvoorwo.be het actuakrantje rond de vulkaanuitbarsing. Speciaal geschreven voor kinderen van de 3de graad, met uitleg over vulkanisme, IJsland, ... biedt dit actuamagazine de leerlingen een klare kijk op de gebeurtenis. Zo worden al hun vragen beantwoord...

nieuwe functies in Gmail

Google heeft twee nieuwe functies: Het is nu mogelijk om rechtstreeks bijlagen naar het bericht te slepen en agenda-uitnodigingen toe te voegen. Deze functies zijn in de gebruikersinterface van Gmail geïntegreerd en niet zoals bij vele eerdere extra functies als optionele lab-functie beschikbaar. Met de nieuwe sleepfunctie is het mogelijk om met de muis bijlagen rechtstreeks van de pc naar het Gmailvenster te slepen en daar los te laten. Deze functie werkt alleen in Chrome en Firefox vanaf 3.5. later kan deze functie ook in andere browsers beschikbaar komen als dat aan de browser wordt toegevoegd. Met de agendafunctie is het niet meer nodig om over te schakelen naar Google Agenda. Nu wordt Gmail en de Agenda verder geïntegreerd en biedt Gmail de mogelijkheid om in een bericht rechtstreeks een uitnodiging in te voegen door te klikken op: Invoegen: Uitnodiging. Je ziet onmiddellijk wanneer je agenda nog leeg is...

SchoolTV Beeldbank Plus

SchoolTV-beeldbank Plus maakt uw les compleet! Naast educatieve clips biedt de SchoolTV-beeldbank nu ook quizzen, werkbladen en binnenkort ook digilessen over heel veel verschillende onderwerpen. U vindt ze met de zoekfunctie of het vakkenmenu. En als u een interessante clip heeft gevonden, ziet u aan het plusje meteen of er quizzen, werkbladen of digilessen bijhoren!

Leesdas: nieuwe site voor tweede leerjaar (groep 4)

Op deze nieuwe website speciaal voor het tweede leerjaar (groep 4), gaan Dasje en Vosje op reis en ontdekken nieuwe woorden, zinnen en verhalen. Deze sluiten nauw aan bij het spellen en het voortgezet technisch leesonderwijs van groep 4 (twede leerjaar). De website is een online vervolg op de televisieserie Leesdas Lettervos Boekentas. Hoofdrolspelers in deze vrolijke website zijn de populaire Dasje en Vosje. Het tweetal gaat samen op reis naar West … want daar ligt Woordenland! De reis naar Woordenland is ver en verloopt vol spannende avonturen. Onderweg komt het tweetal door zes 'nieuwe werelden' waar ze spelenderwijs in aanraking komen met nieuwe spellingsproblemen. Als ze eindelijk in Woordenland zijn, is het voor Dasje en Vosje de hoogste tijd om met een enorme bagage aan nieuwe woorden terug naar huis te gaan. Speels, leerzaam en herkenbaar! Vosje in Woordenland. Tijdens de reis worden in een avontuurlijke en uitdagende context diverse spellingsmoeilijkheden op verschill

ls: woordsoorten, werkwoordspelling, zinsontleding en begrijpend lezen

Op deze website vind je alle vrij toegankelijke weboefeningen bij elkaar. Je vindt oefeningen met woordsoorten, oefeningen in het ontleden van zinnen en oefeningen om beter te leren tekstverklaren. Je leert alles natuurlijk het best als je ook de theorie doorneemt. Je snapt dan waarom iets goed of fout is.  Je komt daar door op de gele links te klikken Werken jullie op school met bruutTAAL dan worden deze oefeningen logisch met elkaar en met de stof verbonden.

ls: online hoofdreken-game

Monsterrun is een online spel van "De roode kikker". Het hoofdrekenspel is op 3 niveaus te spelen, nl. eerste, tweede en derde graad. Niveau eerste graad Niveau tweede graad Niveau derde graad Je kunt dit spel alleen spelen of tegen anderen. Je selecteert eerst het soort sommen dat je wil doen: optellen, delen, aftrekken, vermenigvuldigen of en mix van oefeningen. Daarna begint de wedstrijd. Er verschijnen onderaan sommen waar je binnen een bepaalde tijd moet op antwoorden door de cijfertoetsen te gebruiken... Als je 3 goede antwoorden geeft krijg je een "hinderkaart". Daarmee kun je je tegenstander hinderen. Druk op de spatiebalk om een tegenstander te kiezen die je wil hinderen. (Bron: ICT in school )