Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit mei, 2010 tonen

ls: verkiezingen

Flosj in het Parlement Flosh in het parlement maakt deel uit van de website www.dekrachtvanjestem.be , een realisatie van de educatieve dienst van het Vlaams Parlement. Je kan op de prent klikken op wat je wil weten over de verkiezingen of over het Vlaams parlement. Vind je alle links op deze pagina? Je kan klikken en leren tot alle rode bollen groen zijn... Flosj is je metgezel bij je zoektocht naar het antwoord op 7 vragen. Maar jij moet wel bepalen welke vraag jullie samen behandelen. Wijs naar Flosj en verken: 1. Wat zijn verkiezingen? 2. Wat is een politieke partij? 3. Wat is het Vlaams Parlement? 4. Wat is de Vlaamse Regering? 5. Wat is een Vlaamse volksvertegenwoordiger? 6. Wat is een commissie? 7. Wat is een plenaire vergadering?

Google Wave (Labs) beschikbaar voor Google Apps

Google Wave is nu beschikbaar voor alle klanten van Google Apps , dus iedereen in onze scholen. Met de dienst, Google Wave , is het mogelijk om met meerdere personen aan een project te werken, zoals bv documenten. "Projectgenoten" kunnen daarnaast via een speciaal chatsysteem reageren op elkaars bewerkingen. Een groot voordeel is dat Google Wave geheel in de browser te gebruiken is, en er hoeft niets te worden geïnstalleerd. Een andere functie is de live chat, waarbij de gebruikers de tekst op hun beeldscherm zien, terwijl de contactpersoon deze aan het typen is. Afbeeldingen sleep je gewoon je paneel binnen om het in real-time te delen... Google Waves moet wel eerst geactiveerd worden. Meer informatie over het inschakelen van Google Wave (beheerder) Wave kan worden uitgebreid of ingesloten in andere toepassingen zoals blogs of websites. Uitbreidingen op Google Wave kunnen onderverdeeld worden in twee groepen: Gadgets: toepassingen die kunnen gebruikt worden in de wav

ls: Wie wordt Textielexpert?

Waarom zit er teflon in een voetbalschoen? Wat doet een tufter? Met de computergame ‘Wie wordt textielexpert?’ leren je leerlingen derde graad lager onderwijs spelenderwijs over de textielsector. Je kunt het spel solo of in klasverband spelen.

ls: beetje spellen: dagelijkse test.

Na Beter spellen is er nu ook: Beetje Spellen , speciaal voor: leerlingen op het niveau van lager onderwijs (zodra ze leren lezen), mensen met dyslexie, nieuwe Vlamingen of Nederlanders die een andere moedertaal hebben, mensen buiten België of Nederland die Nederlands willen leren.    Dagelijkse herinnering via e-mail Als je je aanmeldt voor de dagelijkse test, krijg je elke werkdag een mailtje met daarin de resultaten van de vorige testdag en een uitnodiging voor de nieuwe test . Een test bestaat uit een viertal vraagjes. Je kunt (als je ingelogd bent) op de pagina Profiel dit dagelijkse mailtje stopzetten, bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat of omdat je er zelf wel aan zult denken om elke dag de test in te vullen. Ideaal om de leerlingen van de zesde klas te laten doen.