Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit november, 2010 tonen

Google Docs: makkelijker uploaden.

    Bij Google Docs wordt het nog gemakkelijker om je bestanden te uploaden. (Verplaatsen van je computer naar je Google Docs webruimte).   Als je gebruik maakt van Chrome, Safari, of Firefox kan je snel meerdere bestanden tegelijkertijd verslepen naar de "drop-zone" en ze "in the cloud" plaatsen. Klik op uploaden & je ziet de drop zone staan. Als je niet wil dat bij een document de lay-out verandert (niet geconverteerd wordt naar het Google Docs-formaat) vink je deze optie ook hier uit. Merk op dat alleen geconverteerde bestanden online bewerkt kunnen worden.

Sinterklaas

verzin zelf het vehaal.... Sinterklaassite van Kennisnet... Op het web weer een massa links ivm Sinterklaas. Op een Yurlspagina kan je zelf een aantal links verzamelen, op de volgende vind je een massa links over Sinterklaas. Per tabblad (taal, rekenen, creatief, muziek, filmpjes,....) zijn er een massa links naar bruikbaar materiaal. Yurls  Sinterklaas 1 Yurls  Sinterklaas 2   Gratis Eduboeken voor elke graad...

ls: Hoe ontstaat het broeikaseffect?

Een knappe animatie die het broeikaseffect uitlegt...

Twitteren op school

"We evolueren steeds meer naar een digitale maatschappij. Die nieuwe vormen van communicatie hebben ook hun invloed op taal en taalgebruik. "Het medium bepaalt de taal. Vroeger was de formele brief waarschijnlijk hét genre voor geschreven taal, de enige manier waarop mensen communiceerden. Nu zijn er zoveel àndere mogelijkheden. De digitale jeugd speelt daar op een plezierige manier mee. Er ontstaat een nieuwe vorm van , bijna een nieuwe vorm van poëzie zelfs" deredactie.be: "Sms-taal is bijna een vorm van poëzie" Twitter : In berichten van maximaal 140 tekens kan je kernachtig je gedachten kwijt. Het wordt ook wel microbloggen genoemd. De kunst is om kort en krachtig de kern te benoemen. Het lijkt wat gek maar toch is het echt een handig én snel communicatiemiddel. Een interessant artikel twitter je direct door...  Bij deze activiteit van Netwijs gaan de leerlingen daarmee oefenen met als doel een klassendagboek maken mbv Twitter. Je kan het klassendagboek l...

ls: wapenstilstand

Naar aanleiding van 11 november herdenkt de VRT de Eerste Wereldoorlog ook dit jaar met een waaier aan programma's op radio, televisie en online. (' 2014-18 ' is de naam van het crossmediale project waarmee de VRT tussen 2014 en 2018 de 100e verjaardag van de Eerste Wereldoorlog zal herdenken. Dit wordt dus ongetwijfeld uitgebreid.) Je vindt op de redactie zeer knap geluids- en beeldmateriaal dat niet mag ontbreken als dit onderwerp aan bod komt...  Op een kaart "de allerlaatste getuigen" vind je getuigenissen (filmpjes).  Je hoort oud-strijders aan het woord over bv het einde van de oorlog, over de loopgraven,... geluidsfragmeten van bv Kaiser Willem II die de oorlog verklaart. 'Geert bezoekt...' is een reeks van 10 korte reportages waarin Geert Spillebeen het binnentrekken van de Duitsers tijdens de eerste wereldoorlog verslaat en verklaart. De oorlog door de ogen van Duitse fotografen. Opmerkelijke affiches van toen.

Instructiegereedschappen voor het digibord

Bordwerk.nl  is een website met veel  presentatiesoftware  voor het basisonderwijs. Je vindt hier een groot aantal  gereedschappen  die je direct kan gebruiken tijdens het lesgeven op het digitale bord (of op een klascomputer). Wel eerst registreren... enkele voorbeelden: metriek stelsel geld tellen breuken Ze hebben ook  digiale bordsoftware  dat bordonafhankelijk is, nl  de presentator   Registreer je op de website om dit gratis uit te proberen.