Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit december, 2010 tonen

kerstverhaal web 2.0

Een knappe „remake” van het kerstverhaal met allerlei web 2.0 diensten. Het toont aan welke sites er echt toe doen. Google, Google maps,  Gmail , Wikipedia, twitter,... De moeite om eens te bekijken!

ls: kerstverhaal met vragen & opdrachten

" Year Zero " is een online kerstverhaal met vragen en opdrachten.  Year Zero is het geboorteverhaal van Jezus, het kerstverhaal..

ls: spellingstrainer

BLOON is een methode-onafhankelijke manier van oefenen met spelling. BLOON =  B ekijken  L ezen  O mdraaien  O pschrijven  N akijken Gebruik van www.bloon.nl is  gratis ! Stap 1: meld je aan als begeleider. Stap 2: maak je eigen woordenlijsten. Stap 3: laat je leerlingen  online  oefenen met deze lijsten. Stap 4: bekijk  online  de vorderingen van je leerlingen.

knappe animatie over onderwijs.

Deze animatie is zonder meer knap & de inhoud sterk.  Voor het weekend...  De inhoud kort samengevat (140 karakters juist niet teveel voor een Twitterbericht): In 11 minuten wordt duidelijk waarom een onderwijssysteem dat stamt uit de tijd van de verlichting en industrialisatie moeilijk kan werken..

Denkspel: Bloxorz

  Opgepast: verslavend   spel dat het logisch denken stimuleert :  Bloxorz In  Bloxorz  speel je een met balk die kan bewegen door de pijltjestoetsen te gebruiken. Die moet je door een level manoeuvreren om hem dan door een vierkant gat krijgen. Punt is dat de balk vier rechthoekige zijden heeft en twee vierkante, maar je die vierkante nodig hebt om het gat in te komen. Eerst probeer je altijd wat en kijkt hoever je komt, maar je leert ook automatisch bij wat er in sommige gevallen gebeurt. Je gaat zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je bij je doel moet komen. Hoe verder je komt hoe moeilijker... Bovenaan rechts zie je wat de code is voor het level waar je in zit en hoeveel bewegingen je al in het hele spel hebt gedaan. De truc is natuurlijk om het spel nog eens in zo weinig mogelijk zetten te doen. Een nieuwe obsessie is geboren.   sleutels  vind je oa op YouTube Via de  edublog  van Patrick Keysabyl leren kennen!

game: Untangle

Een spel in ruimtelijk inzicht Untangle . In dit spel krijg je telkens een figuur met diverse lijnen te zien. Aan jou de taak om de verschillende lijnen dusdanig te verplaatsen dat er geen kruising van lijnen meer is. Het concept is dus eenvoudig maar al snel wordt het moeilijker en wordt er enigszins een beroep gedaan op je ruimtelijke inzicht. 

Google 3D modellen

Google Sketchup is een programma waar je 3D-modellen kan mee bouwen. Veel van de modellen gemaakt met dit programma zijn op het net te vinden. Geef in het zoekvenster in wat je in 3D wil laten zien. Klik op 3D-weergave. - atomium - Rome - Sagrada Familia Je kan de modellen ook downloaden en bekijken in Google SketchUp . In het programma kan je ze alle kanten op roteren, groter of kleiner maken en ook bewerken. Bron:  http://ict-en-onderwijs.blogspot.com/

Zelf lessen maken met ICT

Netwijs  wil je graag helpen om met ict-toepassingen de lessen didactisch sterker te maken. Elke twee weken vind je hier nieuw lesmateriaal! (lesbrief & stappenplan)   Deze week is het een les waarin kinderen puzzels ontwerpen binnen een taalactiviteit met Jigsaw . Met  Jigsaw   kan je online puzzels maken met zelf gekozen eigenschappen... Zelfstandig zoeken naar afbeeldingen Afbeelding kopiëren en plakken in Paint Een afbeelding opslaan als JPEG bestand Een afbeelding uploaden in Jigsawplanet en vervolgens de eigenschappen van een puzzel toewijzen Maken van een snelkoppeling in de leerlingenmap. (Puzzel maken gaat echt snel...)  Voor alle lessen met ICT geldt dat ze zijn geïntegreerd bij andere vakken. Dat kan bij taal of rekenen zijn, maar ook bij wereldoriëntatie of expressie.  Dus niet de toepassing staat centraal, maar het onderwijskundige doel. De lessen met lesbrief & stappenplan op Netwijs . De makers vragen om ervaringen met het lesmateriaal met hen te delen via  inf