Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit januari, 2011 tonen

ls: winkelspel: duurzaam winkelen (eerlijke handel, milieu,…)

In het winkelspel moet de speler met behulp van een lijstje producten verzamelen in de supermarkt. Door de etiketten en keurmerken op de producten te lezen en door de aanvullende filmpjes en uitleg bij de schappen te bekijken kan de speler meer te weten komen over gezonde, bewuste en veilige producten. Na afloop van een spelronde wordt met voorbeelden aangegeven welke invloed de producten van de speler hebben ten aanzien van milieu, dierenwelzijn, eerlijke handel en eigen gezondheid. Het spel kan gespeeld worden op school als onderdeel van een les en op internet via de website .

Google Docs: Actua-quiz

Op deze link vind je een actua-quiz gemaakt met "formulieren" in Google Docs. De antwoorden komen mooi tevoorschijn op een rekenblad. Je kan deze tool gebruiken voor veel toepassingen.  Tom Barrett heeft op zijn  weblog een aantal voorbeelden gegeven. Je kan er 10 formulieren vinden die je in je les kunt gebruiken.

ls: ecologische voetafdruk berekenen

Meet je ecologische voetafdruk aan de hand van 12 vragen. Per pagina krijg je een meerkeuzevraag. Duid de optie aan die bij jouw levensstijl past, of ze het dichtst benadert. Na 12 vragen krijg je dan je voetafdruk-score te zien, en kan je je situeren t.o.v de gemiddelde Brusselaar & Belg, de verre Indiër,... Op de laatste pagina vind je een aantal tips om je voetafdruk te verkleinen.

ls: ons lichaam

Ganzenbord waar je je kennis over ons lichaam kan testen. Je kan alleen of met 2 spelen. (derde graad) Als je het aantal spelers gekozen hebt, vul je de namen in en klik op verder .  Gooi met de dobbelstenen... Je pion moet je met de muis verslepen.

ls: spijsverteringsstelsel

Van slokdarm tot en met de "aandrang" in de endeldarm...  Ons spijsverteringsstelsel wordt hier prachtig geïllustreerd en uitgelegd. Je kan alles ineens afspelen of deel per deel bekijken: mondholte slokdarm maag dunne darm lever galblaas alvleesklier dikke darm

ls: tafels

In het tweede leerjaar zijn ze volop de tafels aan het leren. Deze website volgt heel goed het leerproces van de meeste klassen. De leerlingen oefenen zo op de juiste tijd & het juiste niveau hun maal- en deeltafels in. De oefeningen zijn gemaakt met Jclic, dus ze houden de tijd, de punten en het aantal pogingen van elke leerking bij. Onderaan vind je een invultabel en een tafeldiploma om af te drukken. Op deze website kunnen de leerlingen ook op niveau de tafels inoefenen in spelvorm. Op niveau 1 begin je het spel met de tafel van 1, daarna komt de tafel van 2 enzovoort.... Voor de speluitleg kan je best de demo opstarten....

ls: winterganzenbord

Ganzenbord waar je je kennis over de winter kan testen. Je kan alleen of met 2 spelen. (derde graad) Als je het aantal spelers gekozen hebt, vul je de namen in en klik op verder .  Gooi met de dobbelstenen... Je pion moet je met de muis verslepen. In het spel kan je een aantal "specials" tegenkomen waarbij je extra punten kan verdienen of verliezen.