Doorgaan naar hoofdcontent

Posts

Posts uit november, 2011 tonen

Digibord Tools van Heutink

Heutink ICT stelt Digibord Essentials Basic gratis beschikbaar aan het onderwijs. De verschillende digibord tools in het softwarepakket zijn de moeite waard om een en ander te illustreren! In het software pakket vind je tools voor: klok metriek stelsel rekenrek getallenlijn vormen diagrammen breuken breukencirkels ... Een mooi gebaar in tijden dat alles duurder wordt...

Groepjes maken

De groepjesmaker . Eenvoudig en handig: Als je in de klas groepjes moet maken kan je dit door de computer laten doen. Je schrijft of plakt de namen in het invoerveld. Geef aan hoeveel groepjes je wil vormen. Druk op de knop en klaar.

Online plattegrond tekenen

Met Viseno kan je  online  een klas, kamer of hele woning ontwerpen. Eerst moet een plattegrond getekend worden en nadien kun je deuren en ramen plaatsen, meubilair en woonaccessoires in de kamer zetten. Alles kan daarna vanuit elke gewenste hoek in  3D  worden bekeken. Hiervoor is een camera aanwezig, je kan hem plaatsen waar je wil. Met een klik op "Take snapshot" wordt een foto genomen. Je kan je ontwerp  ook  i n 360 graden bekijken.

zinsontleding

Een website om het onderwerp en persoonsvorm in te oefenen op de pc of op het digibord.

Sinterklaaslinks

Nog even en Sinterklaas zet weer voet aan wal in ons land. Op de kidssite van Kennisnet is de pakjesboot al in aantocht. Kinderen ontdekken en beleven van alles aan boord! De website is geschikt voor leerlingen van het tweede tot het zesde leerjaar en te bereiken via  sinterklaas.kennisnet.nl . Hier  vind sinterklaasspelletjes voor de jongsten. Overzichtspagina's met   l esideeën en knutseltips : http://www.scoop.it/t/sint http://www.scoop.it/t/lesideeen-sinterklaas Digibord: Sinterklaas op een Prezispel Speel hier gratis het grote sinterklaas Prezi spel. Het spel is te spelen op ieder soort digibord zolang er maar een internet verbinding is. Vooral leuk voor de tweede en derde graad.  Bron: mannsen.nl

Het grote ontbijtspel

In het  Grote Ontbijt Spel  zijn de algemene opdrachten ontwikkeld voor drie niveau's van de basisschool. De uitvoering ervan simuleert het inzicht dat een aantal activiteiten behoort tot het ochtendritueel. Het spel kan meerdere keren en gedurende enige tijd gespeeld worden. Gemiddeld neemt het 15 minuten in beslag. De leerlingen van de lagere school kunnen het spel zelfstandig spelen of onder begeleiding.Behalve de 4 standaardopdrachten krijgen de leerlingen extra opdrachten afhankelijk van hun niveau. Als het ontbijtspel helemaal correct is uitgevoerd, verschijnt er een diploma op het scherm. Meer lees je op het docentenscherm onderaan rechts op de website .