Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe handige functie in de Gmail


Gmail heeft er een nieuwe handige functie bij: postvak Prioriteit! Door automatisch je belangrijkste berichten apart te zetten, maakt het postvak Prioriteit het je gemakkelijk om de berichten die erop aankomen te lezen en te beantwoorden. Bij mij was de eerste selectie die Gmail maakte tussen belangrijke en onbelangrijke mail geslaagd...

E-mail sneller afhandelen

sections Lees en beantwoord eerst de berichten in de sectie "Belangrijk en ongelezen". Markeer alles waarvoor verdere actie vereist is met een ster, en lees de sectie "De rest". Als je het postvak Prioriteit verlaat, kun je er weer naartoe gaan door op de link naast postvak IN te klikken in de zijnavigatie van Gmail.

Hoe werkt het?

De servers van Gmail kijken naar verschillende soorten gegevens om te bepalen welke e-mail het belangrijkst voor je is, zoals met wie je het meest e-mailt en chat, hoe vaak je dat doet, en welke sleutelwoorden vaak voorkomen in de e-mailberichten die je leest.

Het postvak Prioriteit trainen

Als het postvak Prioriteit een fout maakt, kun je de Mark important Mark not important knoppen gebruiken om een conversatie snel als belangrijk of onbelangrijk te markeren, zodat het postvak Prioriteit snel leert wat belangrijk voor je is.
sections

En meer...

  • Het postvak Prioriteit aanpassen: Je kunt kiezen welk type e-mail je in de secties wilt zien (je zou bijvoorbeeld de sectie "Belangrijk en ongelezen" kunnen omschakelen naar alleen "Belangrijk"). Klik gewoon op de sectiekopjes, of ga naar het tabblad Postvak Prioriteit onder Instellingen en kies "Postvak IN-groepen aanpassen".
  • Filters gebruiken om belangrijkheid te garanderen: Als je er zeker van wilt zijn dat sommige berichten altijd als belangrijk worden gemarkeerd (zoals e-mail van je baas), kun je een filter instellen en "Altijd markeren als belangrijk" kiezen.
  • Zoeken op belangrijkheid: Als je alle berichten wilt zien die als belangrijk zijn gemarkeerd, of ze nu gelezen of ongelezen zijn, zoek je in Gmail naar "is:important."
  • Uitschakelen: Als het postvak Prioriteit niets voor jou is, kun je gemakkelijk overschakelen naar je gewone postvak IN door aan de linkerkant op "Postvak IN" te klikken. Je kunt het label "Postvak IN" of "Postvak Prioriteit" ook verbergen door het naar de sectie "meer" onder je labels te verslepen. Als je niet wilt dat Gmail je e-mail analyseert om de berichten op belangrijkheid te sorteren, kun je dat aangeven op het tabblad Postvak Prioriteit onder Instellingen.
Ga naar het Gmail Helpcentrum. voor meer informatie over het beheren van je e-mail met het postvak Prioriteit.

Populaire posts van deze blog

klanken en woorden inoefenen met het klankbord

Met dit klankbord kan je klanken en woorden inoefenen. Oefentips die ik vond op http://www.stichtingtaalhulp.nl/: Klank-tekenkoppeling leren. De begeleider wijst een klank aan met behulp van de muis en de leerling benoemt deze. De begeleider klikt dan de klank aan en de leerling hoort en ziet de klank.  Klank-tekenkoppeling automatiseren. Maak gekleurde of witte kaartjes met de klanken die op het Klankbord staan. Oefen dagelijks met de kaartjes: laat de leerling zo snel mogelijk alle kaartjes benoemen. Op het klankbord is te horen hoe de klanken moeten worden uitgesproken.  Extra training voor de klank-tekenkoppeling. Noem een willekeurige klank en laat de leerling die klank zo snel mogelijk aanklikken. Maak er een sport van om het snel te doen. Gebruik bijvoorbeeld een stopwatch om te timen hoe lang het duurt om vijftien verschillende klanken aan te klikken. De volgende dag kan de leerling proberen zijn/haar record te verbeteren.  Synthese-oefening. De begeleider klikt ...

Romeinse routeplanner

Een routeplanner waar je kan navigeren in het Romeinse Rijk met behulp van de wegen en vaarroutes die beschikbaar waren voor de oude Romeinen . Omnes viae is gebaseerd op een oude Romeinse kaart bekend als de ' Tabula Peutingeriana ' . De website biedt een reconstructie van de Tabula Peutingeriana met moderne technieken. De Tabula Peutingeriana is een middeleeuwse kopie van een Romeinse wegenkaart van rond het jaar 300. Bij de routes die door Omnes viae berekend worden, krijg je mooi een lijst (zichtbaar in de zijbalk) met de steden en eventueel de rivieren die je  tegenkomt op je reis. bron: Google Maps Mania

Werkblad getallenlijn

Met deze tool kan je online werkbladen maken over getallenlijnen. Er zijn vijf verschillende niveau's, je kan werken met hele, decimale en negatieve getallen naargelang het niveau dat je kiest. Elk werkblad bestaat uit tien getallenlijnen waarop telkens 3 getallen gezocht worden. Merk op dat op het scherm alleen het antwoord wordt weergegeven. Wanneer je afdrukt zie je zowel de vraag-en antwoordformulieren...