Doorgaan naar hoofdcontent

Samenwerken aan een presentatie in Prezi

Ik schreef al eens een stukje over de Prezi, de "powerpointkiller". Je kan er online presantaties mee maken.
Ook in Prezi kun je voortaan samenwerken aan een presentatie
Registreer je eerst op www.prezi.com Open een prezi. Klik vervolgens op Meeting in het menu rechtsboven. Van hieruit heb je twee opties.

1. Start online presentation

Met deze optie kun je mensen uitnodigen voor je presentatie. Je krijgt een link die je via e-mail kunt versturen. Je kunt dus live een presentatie geven voor alleen genodigden. Deze mensen kunnen alleen kijken naar jouw presentatie, niets toevoegen of wijzigen. Tien minuten nadat je de Prezi hebt verlaten verloopt de link. Je kunt maximaal tien mensen uitnodigen om deel te nemen aan Prezi Meeting.


2. Invite to Edit



Met deze optie kun je met meerdere mensen samenwerken in een prezi. Ook hier krijg je een link die je kunt versturen naar anderen. Elke persoon die deelneemt krijgt een leuke avatar met zijn naam erop als hij de prezi binnenkomt. De prezi start altijd in Show modus, in presentatie-modus dus. Je kunt eenvoudig switchen tussen Show- en Edit-modus (voor de niet-zo-goede-prezi-kenners: dat doe je via het bubblemenu of nog makkelijker door middel van de spatiebalk).
Iedereen kan vrij rondkijken in de prezi en (in Edit-modus) dingen wijzigen en toevoegen. De wijzigingen zijn real-time, iedereen ziet meteen wanneer er dingen worden veranderd, toegevoegd of weggehaald.


Enkele voordelen van Prezi Meeting zijn:
  • In Prezi Meeting kun je met meerdere mensen tegelijk aan dezelfde prezi werken: dit is echt een belevenis voor de leerlingen in bv een hoekenwerk.
  • Je kunt altijd zien waar iedereen zich bevindt in de Prezi.
  • Je kunt met een groep heel eenvoudig brainstormen in Prezi Meeting.
  • Met Prezi Meeting kun je op afstand presenteren.
  • Je kunt gemakkelijk iemand helpen bij het oplossen van een probleem en in real-time laten zien hoe je het oplost.
  • De kinderen vinden dit ongetwijfeld "cool".
In het eerste filmpje wordt de werkwijze uitgelegd. 
Het tweede filmpje toont een voorbeeld uit de klaspraktijk.




Populaire posts van deze blog

klanken en woorden inoefenen met het klankbord

Met dit klankbord kan je klanken en woorden inoefenen. Oefentips die ik vond op http://www.stichtingtaalhulp.nl/: Klank-tekenkoppeling leren. De begeleider wijst een klank aan met behulp van de muis en de leerling benoemt deze. De begeleider klikt dan de klank aan en de leerling hoort en ziet de klank.  Klank-tekenkoppeling automatiseren. Maak gekleurde of witte kaartjes met de klanken die op het Klankbord staan. Oefen dagelijks met de kaartjes: laat de leerling zo snel mogelijk alle kaartjes benoemen. Op het klankbord is te horen hoe de klanken moeten worden uitgesproken.  Extra training voor de klank-tekenkoppeling. Noem een willekeurige klank en laat de leerling die klank zo snel mogelijk aanklikken. Maak er een sport van om het snel te doen. Gebruik bijvoorbeeld een stopwatch om te timen hoe lang het duurt om vijftien verschillende klanken aan te klikken. De volgende dag kan de leerling proberen zijn/haar record te verbeteren.  Synthese-oefening. De begeleider klikt ...

Romeinse routeplanner

Een routeplanner waar je kan navigeren in het Romeinse Rijk met behulp van de wegen en vaarroutes die beschikbaar waren voor de oude Romeinen . Omnes viae is gebaseerd op een oude Romeinse kaart bekend als de ' Tabula Peutingeriana ' . De website biedt een reconstructie van de Tabula Peutingeriana met moderne technieken. De Tabula Peutingeriana is een middeleeuwse kopie van een Romeinse wegenkaart van rond het jaar 300. Bij de routes die door Omnes viae berekend worden, krijg je mooi een lijst (zichtbaar in de zijbalk) met de steden en eventueel de rivieren die je  tegenkomt op je reis. bron: Google Maps Mania

Werkblad getallenlijn

Met deze tool kan je online werkbladen maken over getallenlijnen. Er zijn vijf verschillende niveau's, je kan werken met hele, decimale en negatieve getallen naargelang het niveau dat je kiest. Elk werkblad bestaat uit tien getallenlijnen waarop telkens 3 getallen gezocht worden. Merk op dat op het scherm alleen het antwoord wordt weergegeven. Wanneer je afdrukt zie je zowel de vraag-en antwoordformulieren...