Doorgaan naar hoofdcontent

Een formulier maken

Wat: Met formulieren heb je een geweldige manier om informatie te verzamelen over leerlingen, ouders of  collega's. Je kan er allerhande bevragingen mee maken alsook automatisch verbeterde tests.
Hoe?
Formulieren maken is eenvoudig: 
  • Begin met te klikken op Maken - Formulier in uw documentenlijst:
  • Vervolgens kies je de naam voor het nieuwe formulier en een thema:
    Je kan kleurrijke en leuke thema's voor je formulier kiezen uit de Form Galerij met thema's. Ga naar de galerij door te klikken op Thema: Plain en kies uit tientallen thema's. In de nieuwe Google Forms wordt er onmiddellijk gevraagd om te kiezen uit een aantal thema's.
  • Voeg een korte intro toe en maak je vragen.
  • Klik op Gereed als je klaar bent met je vraag.

  • Maak zoveel vragen je wil door te klikken op "Item toevoegen"


  • Dit zijn de vragen waaruit je kan kiezen:

  • Je kan je vragen bewerken, dupliceren en verwijderen door te klikken op deze pictogrammen:

  • Je kan vragen verslepen en neerzetten op een andere plaats in een formulier dat je aan het bewerken bent.
  • Vink 'verplichte vraag' om ervoor te zorgen dat de ontvanger niet zal vergeten om bepaalde vragen te beantwoorden.

  • Plaats Sectiekoppen om verschillende delen van het formulier te scheiden. Je een korte beschrijving in hoofdstuk headers, ook.
Opmerking: een kolom in een werkblad komt overeen met elke vraag in een formulier. Hoewel het gaat om nieuwe vragen toe te voegen aan een formulier zodra je op 'Opslaan' hebt geklikt, kan je niet handmatig kolommen toevoegen, verwijderen of verplaatsen  in een spreadsheet gekoppeld aan een formulier. 


  • Bekijk ook wie het document mag invullen. Met een Google Apps-account staat standaard ingesteld dat je lid moet zijn van het domein. Je kan dit uitvinken.

  • Bekijk het overzicht van de reacties: Je kan een mooi overzicht van de reacties bekijken door in de spreadsheet te klikken op - Formulier - Overzicht van de reacties weergeven. 
Om deze samenvatting of overzicht te delen met je publiek, vink je het nodige aan in de bevestigingspagina 
  • Publiceren en een link naar de resultaten van dit formulier weergeven
  • Link weergeven om een andere reactie te verzenden
  • Respondenten toestaan om antwoorden na verzending te bewerken
Je kan je formulier embedden in je blog of website
Je kan een link naar je formulier leggen op je blog of website
Met een url shortener maak je van een lange een korte -leesbare- url die je kan noteren op het bord.


Je kan zelfs automatisch corrigerende testen maken in Google Forms met Flubaroo

Populaire posts van deze blog

klanken en woorden inoefenen met het klankbord

Met dit klankbord kan je klanken en woorden inoefenen. Oefentips die ik vond op http://www.stichtingtaalhulp.nl/: Klank-tekenkoppeling leren. De begeleider wijst een klank aan met behulp van de muis en de leerling benoemt deze. De begeleider klikt dan de klank aan en de leerling hoort en ziet de klank.  Klank-tekenkoppeling automatiseren. Maak gekleurde of witte kaartjes met de klanken die op het Klankbord staan. Oefen dagelijks met de kaartjes: laat de leerling zo snel mogelijk alle kaartjes benoemen. Op het klankbord is te horen hoe de klanken moeten worden uitgesproken.  Extra training voor de klank-tekenkoppeling. Noem een willekeurige klank en laat de leerling die klank zo snel mogelijk aanklikken. Maak er een sport van om het snel te doen. Gebruik bijvoorbeeld een stopwatch om te timen hoe lang het duurt om vijftien verschillende klanken aan te klikken. De volgende dag kan de leerling proberen zijn/haar record te verbeteren.  Synthese-oefening. De begeleider klikt ...

Romeinse routeplanner

Een routeplanner waar je kan navigeren in het Romeinse Rijk met behulp van de wegen en vaarroutes die beschikbaar waren voor de oude Romeinen . Omnes viae is gebaseerd op een oude Romeinse kaart bekend als de ' Tabula Peutingeriana ' . De website biedt een reconstructie van de Tabula Peutingeriana met moderne technieken. De Tabula Peutingeriana is een middeleeuwse kopie van een Romeinse wegenkaart van rond het jaar 300. Bij de routes die door Omnes viae berekend worden, krijg je mooi een lijst (zichtbaar in de zijbalk) met de steden en eventueel de rivieren die je  tegenkomt op je reis. bron: Google Maps Mania

Werkblad getallenlijn

Met deze tool kan je online werkbladen maken over getallenlijnen. Er zijn vijf verschillende niveau's, je kan werken met hele, decimale en negatieve getallen naargelang het niveau dat je kiest. Elk werkblad bestaat uit tien getallenlijnen waarop telkens 3 getallen gezocht worden. Merk op dat op het scherm alleen het antwoord wordt weergegeven. Wanneer je afdrukt zie je zowel de vraag-en antwoordformulieren...