Doorgaan naar hoofdcontent

Quizlet

Quizlet is een gratis online tool waarmee je quizzes kan maken.

Zo ga je te werk:
  • maak een account aan
  • klik op Create
  • vul de nodige gegevens in. Je kan kopiëren en plakken uit een andere bron, of Quizlet's ingebouwde automatische "definiëren-functie" gebruiken om het scheppingsproces te versnellen.
  • Sla je werk op.
Als je quizlet af is kan je hem later steeds opnieuw bewerken.

Er zijn verschillende werkvormen om je quizlets in te oefenen:
Speller 
Hier kunnen gebruikers typen wat ze horen. De gebruiker typt het antwoord en als ze het juist is, gaat hj naar de volgende oefening. Als je het verkeerd hebt, zal het programma je dit vertellen en het woord voor je spellen.
FlashCards 
FlashCards is eigenlijk een simpel flashcard studiemethode en wordt standaard getoond op de website. De ene kant van de kaart wordt getoond, en door te klikken op de "Click to flip"-knop, wordt de andere kant van de kaart getoond. Ook is de optie is beschikbaar om beide zijden te laten zien. De term en definitie worden dan weergegeven op dezelfde pagina. Een andere optie is om de Flash Cards in volledig scherm te laten zien. Als je de volgorde van de flash-kaarten wil veranderen, is deze optie ook beschikbaar.

Leren 

In deze modus krijgen de gebruikers de term of de definitie en wordt gevraagd om de andere te definiëren. Voorwaarden / definities die onjuist zijn gedefinieerd worden gerecycled totdat de gebruiker het juist heeft. Op deze manier wordt de studie zeer effectief.


Test 

De "Test"-modus kunnen gebruikers willekeurig gegenereerde tests maken door middel van het selecteren van verschillende opties.  Een test kan bestaan ​​uit, bijvoorbeeld, alleen multiple choice vragen en bijpassende antwoorden.


Scatter 

Deze modus is een matching game waarin termen en definities willekeurig zijn verspreid over het scherm. Het doel is om termen en definities overeen te laten komen in de snelste tijd. Sleep de termen naar de juiste definities of omgekeerd.
 
 
Space Race

 In "Space Race" wordt de typevaardigheid van de spelers getest. Het doel is om de bijpassende woord of definitie te typen bij een over het scherm scrollend woord, definitie of afbeelding...

Handig dat je je quiz kan embedden op je website. Hiervoor moet je er wel voor zorgen dat de quiz publiek staat. De gebruiker kan zelf een "studiemethode" (hierboven beschreven) kiezen.


Je kan ook zoeken tussen honderden bestaande sets op de site:
Deze zijn wel vaak engelstalig.

Populaire posts van deze blog

klanken en woorden inoefenen met het klankbord

Met dit klankbord kan je klanken en woorden inoefenen. Oefentips die ik vond op http://www.stichtingtaalhulp.nl/: Klank-tekenkoppeling leren. De begeleider wijst een klank aan met behulp van de muis en de leerling benoemt deze. De begeleider klikt dan de klank aan en de leerling hoort en ziet de klank.  Klank-tekenkoppeling automatiseren. Maak gekleurde of witte kaartjes met de klanken die op het Klankbord staan. Oefen dagelijks met de kaartjes: laat de leerling zo snel mogelijk alle kaartjes benoemen. Op het klankbord is te horen hoe de klanken moeten worden uitgesproken.  Extra training voor de klank-tekenkoppeling. Noem een willekeurige klank en laat de leerling die klank zo snel mogelijk aanklikken. Maak er een sport van om het snel te doen. Gebruik bijvoorbeeld een stopwatch om te timen hoe lang het duurt om vijftien verschillende klanken aan te klikken. De volgende dag kan de leerling proberen zijn/haar record te verbeteren.  Synthese-oefening. De begeleider klikt een eenvoudig

Werkblad getallenlijn

Met deze tool kan je online werkbladen maken over getallenlijnen. Er zijn vijf verschillende niveau's, je kan werken met hele, decimale en negatieve getallen naargelang het niveau dat je kiest. Elk werkblad bestaat uit tien getallenlijnen waarop telkens 3 getallen gezocht worden. Merk op dat op het scherm alleen het antwoord wordt weergegeven. Wanneer je afdrukt zie je zowel de vraag-en antwoordformulieren...

Romeinse routeplanner

Een routeplanner waar je kan navigeren in het Romeinse Rijk met behulp van de wegen en vaarroutes die beschikbaar waren voor de oude Romeinen . Omnes viae is gebaseerd op een oude Romeinse kaart bekend als de ' Tabula Peutingeriana ' . De website biedt een reconstructie van de Tabula Peutingeriana met moderne technieken. De Tabula Peutingeriana is een middeleeuwse kopie van een Romeinse wegenkaart van rond het jaar 300. Bij de routes die door Omnes viae berekend worden, krijg je mooi een lijst (zichtbaar in de zijbalk) met de steden en eventueel de rivieren die je  tegenkomt op je reis. bron: Google Maps Mania